Grup espeleològic GMVertical

El Grup Espeleològic i Geològic, es la nostra secció dedicada a l'exploració i l'estudi del món subterrani i la recerca de nous fenòmens i cavitats. Fem campanyes de prospeccions i expedicions. Sempre promocionant la pràctica de l'espeleologia mitjançant cursos d'iniciació.

L’espeleologia és una activitat que s’ha d’emmarcar en l’àmbit de la natura, l’excursionisme, la tècnica, l’escalada, i la immersió. Es una activitat complexa, que requereix un ampli coneixement d’allò que es vol fer, del lloc on es va, les seves característiques topogràfiques, a més d’una bona preparació física, però a canvi ens permet descobrir les meravelles subterrànies de la natura i gaudir d’una activitat amb els amics.

També ens dediquem a la pràctica del descens de barrancs i engorjats. Esport dels denominats d'aventura que cada vegada té més adeptes.

El descens de barrancs és una disciplina específica que requereix una completa formació i coneixements i habilitats per a ser practicada de forma segura. Tot i que pot realitzar-se en solitari, per seguretat es practica habitualment en grup, i s’ha de tenir experiència mínima i l’equip adequat pel seu desenvolupament. L’equipament personal i col•lectiu varia molt dins de les característiques de cada descens, però dins de l’equip s’han de considerar imprescindibles una motxilla amb drenatge per l’aigua, calçat específic de barranquisme o de trekking, vestit de neoprè, casc, arnès, descensor i cordes.